tirsdag den 4. november 2014

Litterær udklædning #1

Jeg har alle dage elsket at klæde mig ud - sådan virkelig.
Da
 jeg var så heldig at have en mor, der elskede at klæde mig ud lige så meget, som jeg selv gjorde. Og allerede dengang kom mine yndlingsudklædninger fra bøgernes fantastiske univers. Jeg husker som 4-årig at være så fascineret af Tengils soldater (Ja, dem fra Brødrene Løvehjerte, og nej ikke selve Tengil. Bare soldaterne... Jeg var et lidt mærkeligt barn,) at jeg elskede ofte klædte mig ud i sort tøj og tog strømpebukser på hovedet, når jeg kom hjem fra børnehave.
Senere har min mor lavet vildere kostumer til mig. Jeg har sjældent været så lykkelig, som da jeg i 1. klasse klædte mig ud som Harry Potter (der skal nok komme et billede, selvom det bestemt ikke er et vildt kønt syn.) Men året efter (og året efter det, og året efter det) var det dronning Galadriel fra Ringenes Herre, der havde stjålet mit hjerte, og ja - jeg tilbragte 3 fastelavner med hvid kjole, lyst hår og elverører... Og varierende mængder af tænder. Galadriel er altså lidt smukkere med fortænder.

Jeg elsker stadig at klæde mig ud lige så højt, og det litterære aspekt har heller ikke ændret sig, selvom jeg ikke længere har min mor til at sy kostumer til mig, og altså derfor selv må til at være kreativ.


Dette ledte til, at jeg denne Halloween - for virkelig få penge (17,50 kr, for at være helt præcis) - fik klædt mig ud som Faun - eller en kvindelig Tumnus fra Løven, heksen og garderobeskabet.
Mit kostume i sig selv var egentlig super simpelt. Jeg lavede bare en faunemakeup ved hjælp af 2 forskellige farver pudder (der findes 1.000 tutorials på youtube) og kreerede et par små horn på en hårbøjle med ører ved at vikle lidt ståltråd omkring sig selv, vikle malertape omkring det, male det - og voilá! I kombination med noget jordfarvet tøj og et rødt halstørklæde : ét styks faun!

Det var en skøn Halloween, og jeg fik mange komplimenter for mit (sindssygt simple) kostume - selvom de fleste nu troede, jeg var elver. Oh well. Lidt Galadriel er man vel altid.
Hvad var I klædt ud som denne Halloween? Elsker I udklædning lige så meget, som jeg gør - eller synes I, det hører barndommen til?

2 kommentarer:

 1. Sikke en fin udklædning! Jeg holder selv af at lave kostumer nemt og billigt - og som stadig bliver rigtig fine :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Sofie!
   Ja, jeg elsker også virkelig at se, hvor meget jeg kan få ud SF næsten ingen ressourcer. Man må jo være lidt kreativ på SU. 😄

   Slet